четвртак, 25. јануар 2018.

Промоција десетог Равногорског календара у Београду

Промоција традиционалног Равногорског календара, који је ове године изашао по десети пут, одржана је у четвртак 25. јануара 2018. године у организацији Удружења припадника Југословенске војске у Отаџбини 1941-1945 и Републичке асоцијације за неговање тековина Равногорског покрета.

Јубиларно издање Равногорског календара за 2018. годину, представљено је у централним просторијама Српског покрета обнове у Београду, пред више од стотину заинтересованих грађана, поштовалаца традиције Југословенске војске у Отаџбини и дела ђенерала Драгољуба Драже Михаиловића.
Присутнима се најпре обратио аутор календара господин Милош Павковић, дипломирани правник и генерални секретар Извршног одбора Удружења Краљевина Србија, које делује под покровитељством Њ.К.В. Престолонаследника Александра. Он је у свом говору подсетио како је изгледала протекла деценија рада на календару.
Потом, обратио се господин Александар Чотрић, народни посланик и председник Републичке асоцијације за неговање тековина Равногорског покрета. У свом надахнутом говору, подсетио је присутне на историјске фалсификате о улози ђенерала Михаиловића и његове војске.
На крају, говорио је господин Љубомир Радојловић, архитекта и секретар Удружења припадника Југословенске војске у Отаџбини 1941-1945.
Присутне је поздравио и господин Александар Цветковић, директор Српског покрета обнове, у својству домаћина.


Међу присутнима, били су учесник рата господин Милутин Живковић, господин Војин Трифуновић (син дивизијског генерала Мирослава Трифуновића, команданта Србије у време Другог светског рата), генералштабни пуковник Новица Стевановић, као и господин Бошко Чолак-Антић, симултани преводилац и некадашњи новинар Танјуга.
Остале фотографије погледајте ОВДЕ.